TOLERANTA



Gradinita pp 25 , ne invata, atat pe noi parintii, cat si pe copiii nostri, ce inseamna toleranta si cum sa o aplicam zi de zi.
Doamnele educatoare au afisat panouri la intrarea gradinitei care ne intampina intr-un mod viu colorat si, evident, ne atrag sa le citim!
O imagine ne zambeste cu litere jucause si ne spune ca " Toti suntem egali!" De asemenea primim explicatia a ceea ce inseamna subiectul nostru principal, si anume, toleranta. Nu trebuie sa renuntam la propriile convingeri si credinte, ci sa acceptam ca exista si alte persoane care pot avea convingeri la fel de sanatoase si corecte, insa diferite de ale noastre!
Prof Liliana Aioanei si Prof Oana Ionela Ilie, semneaza aceasta convingatoare imagine.
Suntem indemnati sa fim impreuna pentru toleranta si aflam ca luna februarie 2018 ne invita sa imbunatatim relatiile prescolari - prescolari, prescolari - profesori, profesori - parinti.
Ca o provocare a implicarii in luna tolerantei Lucian Blaga afirma ca "toleranta vine din inteligenta! "
Activitatea din gradinita, ne-a transpus in lumea jocului, unde am gasit fluturasi colorati pe aripile carora trebuia sa scriem o insusire negativa si una pozitiva a colegului, din punctul de vedere al copilului nostru. Am fost, asadar un instrument in realizarea relatiilor sociale dintre prescolari, iar acestia exemplificati prin fluturasii care, in curand, isi vor incheia primul zbor in calea cunoasterii!
In concluzie, toleranta reprezinta abilitatea de a accepta diferenta dintre noi si altii.
Suntem diferiti, insa asta ne face unici!
Multumim, doamnelor educatoare, participante la acest proiect, care ne invata ca prietenia este o relatie interpersonala bazata pe incredere, cinste, toleranta!
Aflandu-ma in fata acestor informatii vitale pentru dezvoltarea armonioasa a copilului meu si curioasa din fire, mi-am dorit sa cunosc mai multe dintre activitatile realizate in aceasta gradinita si am aflat, ceea ce m-a bucurat enorm, ca au fost organizate evenimente cu ajutorul comunitatii locale care au dus la concretizarea unor jocuri, pe aceasta tema, daruite, mai apoi, fundatiei Bethany!
Intre timp, va invit sa va reamintiti de copilarie, sa va readuceti zambetul pe buze prin povesti, cantecele, poezii, desene!
Daca, simti-ti ca le-ati uitat, va indrum cu incredere spre o zi de gradinita a unui copil prescolar, care traieste, invata si simte toleranta!














http://bethany.ro




#Sprijin, #Prietenie, #Respect, #Acceptare, #Empatie

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Program serbare

Invitatie la serbare

copiii salveaza craciunul